Uppdatering


Det var ett bra tag sedan jag skrev ett inlägg här på bloggen senast.

Tiden går fort och allt det där.

Jag har det senaste året (åren*) haft en del bekymmer av personlig karaktär att ta itu med och har helt enkelt inte orkat vara aktiv på den här sidan. Jag kanske skriver mer ingående om min resa i ett kommande inlägg om intresse finns.

Det är nu nästan ett och ett halvt år sedan jag skrev mitt förra inlägg, så jag kände att det var dags för en liten uppdatering.

Till att börja med kan jag nämna angående mitt förra inlägg om testosteron att mina hormonvärden i dagsläget ligger kvar liknande med ett högt serum testosteron (28 nmol/L) och ett högt SHBG (100), vilket leder till ett lite lågt värde på fritt testosteron. Läkare vill dock avvakta med behandling pga det höga testosteronvärdet.

Hur som helst mår jag ändå hyfsat i dagsläget, kanske dels för att jag medicinerar med antidepressiva men också för att jag utvecklats som människa under det senaste året.

Att ‘utvecklas som människa’ kanske låter pretentiöst men mer konkret gjorde jag bland annat upp med mitt eskalerande alkoholberoende och har snart varit nykter ett år.

Jag har också på senare tid bestämt mig för att vara mer öppen med mina svårigheter, då jag tänker att det kanske kan hjälpa andra i liknande sits.

18ixn52u2c5oxjpg.jpg

Jag tränar fortfarande regelbundet och äter hyffsat. Vad jag märkt i all livsröra är att träningen är oerhört viktig för min mentala hälsa. Den gör mig piggare och och får mig att fungera bättre i vardagen.

För att inte bli långrandig avrundar jag dagens inlägg där. Det handlade inte direkt om träning och kost men jag hoppas att ni har överseende med det.

På återseende.

5 svar till “Uppdatering

  1. Välkommen tillbaka! Roligt att du mår bättre. Ibland behöver man ta en paus och komma tillrätta med sig själv. Jag ser fram emot att få läsa mer av dig framöver.

    • Tja, ja tiden går fort. Rent allmänt är det lite bättre, men har inte orkat vara aktiv med bloggandet och jag vet inte om/när jag skriver igen, vi får se.

      Detsamma!

  2. Tjenare har exakt samma problem! skulle vara grymt om vi kunde prata och försöka lösa den här skiten tillsammans. Skriv till mig på min hotmail!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s